The Advaita Show… now in Czech!

The Advaita Show #001
August 17, 2005
The Advaita Show #002
August 21, 2005
Show all

The Advaita Show… now in Czech!

I have to thank Misa Dlouhy for transcribing and translating the first episode of The Advaita Show into Czech! That’s a first for TPN! Thanks Misa!

Example:

Cameron: Ok, dobrá, tady je Cameron, sedím zde s úmyslem poprvé nahrát Neduální show nebo advaitovou show, už si nepamatuji jak jsme to chtěli nazvat.. a já zde sedím se Sailorem Bobem, poprvé jsme se s Bobem setkali před zhruba 16,17 lety, mně bylo tehdy asi 18 let a Bob mne představil subjektu neduality. Tak Bobe, co kdybychom začali tím, že by jsi řekl lidem něco o tom, jak jsi se dostal ke studiu neduality.

Bob: No, není na tom co studovat, ale já se k tomu dostal tak, že jsem mÄ›l problém s alkoholem a to mne pÅ™ivedlo na sezení.. ? ..pÅ™estal jsem pít, ale zanedlouho jsem zase začal pít. Vrátil jsem do protialkoholního kroužku.. a pÅ™estal znovu pít a nÄ›kdo mi tam dal knihu, která se jmenovala .. ? .. napsaná byla katolickým knÄ›zem, který byl alkoholikem a v úvodu té knihy prohlásil, “nám alkoholikům je dána druhá životní Å¡ance”. To mne zasáhlo jako blesk, protože .. ? .. a pod touto vÄ›tou, “nám alkoholikům je dávána druhá životní Å¡ance” bylo pÅ™ipsáno “a jak tuto druhou Å¡anci využijeme?”. A to bylo jako druhý blesk.. ? ..do té doby jsem ničemu nevěřil. Na tÄ›chto setkáních jsme si povídali i o Bohu, kdo to je, jak tomu rozumíme.. ? ..co je to co nám dává tuto druhou Å¡anci, existuje nÄ›co jako Bůh, duch nebo tak podobnÄ›? A to se stalo nejdůležitÄ›jší vÄ›cí v mém životÄ›.. ? ..dostal jsem pÅ™es to ke kÅ™eÅ¡tanství, zajímal jsem se o knihy, hledal tento subjekt v novinách.. Myslím, že to byl rok 1961 kdy jsem pÅ™estal s pitím a v roce 1962 sem pÅ™iÅ¡el MaháriÅ¡i (zÅ™ejmÄ› jiný než RM?).

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *